"Tavoitteena kivuton ja hyvinvoiva keho"


Fysioterapia

Ennaltaehkäisevästi ja kuntouttaen

Fysioterapia mielletään usein kipujen tai vaivojen hoitamiseksi. Oma lähtökohtani fysioterapialle on tavoitella hyvää ja kivutonta liikkumiskykyä, mielellään jo ennen oireiden alkamista. En pelkästään hoida oiretta, vaan pyrin myös etsimään oireen aiheuttajan, jonka pois hoitaminen vie myös oireen pois. Opetan ja ohjaan asiakkailleni, kuinka he pystyvät itse vaikuttamaan oireiden poistamiseen tai ennaltaehkäisyyn. Parasta fysioterapiassa onkin, kun asiakas itse oivaltaa uusia asioita kehostaan.

Suurin osa tuki- ja liikuntaelimistön ongelmista on uusiutuvia, sillä jos arjessa kehoa kuormittavat liikemallit uusiutuvat jatkuvasti, ne myös automatisoituvat ja jäävät päälle. Näiden automaatioiden purkamiseen tarvitaan sitoutunutta harjoittelua, jossa fysioterapialla on iso rooli.  

Fysioterapiamenetelmien avulla autan asiakkaitani myös kuntoutumaan vamman tai leikkauksen jälkeen. Olen tukena ja apuna tilanteissa, jolloin kehossasi on kiputiloja, liikerajoituksia, heikkouden tunnetta, liikkumisen vaikeutta tai toimintakyvyn alentumista.

 Teen fysioterapiaa todella paljon myös ennaltaehkäisevästi, jonka vuoksi kehon liikkuvuus- ja liikehallintakartoituksissa olisi tärkeää käydä säännöllisesti. Kartoituksen avulla saamme tietoa mahdollisista kehon kireyksistä ja heikkouksista, joihin pystymme tehokkaasti vaikuttamaan täsmäharjoittelun avulla ennen kuin kehoon ilmestyy kipuja tai isompia liikerajoituksia. Milloin olet viimeksi tarkistanut oman tuki- ja liikuntaelimistön kunnon?

 

Tutustu ProMethod kehon liikkuvuus- ja liikehallintakartoitukseen tästä

Fysioterapeuttina haluan pysyä ajan tasalla ja minulla on pala halu oppia ihmiskehon toiminnasta lisää, jonka vuoksi koulutan itseäni säännöllisesti. Olen erikoistunut vatsalihasten erkauman ja keskivartalon toimintahäiriöiden kuntouttamiseen sekä käynyt useita tuki- ja liikuntaelimistön täydennyskoulutuksia, viimeisimpänä lantionpohjan peruskoulutuksen sekä tavoitteena toiminnallinen keskivartalo koulutuksen. Lisäksi olen käynyt laajasti muita tuki- ja liikuntaelimistön lisäkoulutuksia, mm. Kinetic Control kursseja ja FPS hartiarengas -kurssin.  

Mitä fysioterapiassa tehdään?

Fysioterapiajakso aloitetaan kartoituksella kehon ongelmatilanteista, joiden pohjalta asetetaan fysioterapiajakson tavoite yhdessä asiakkaan kanssa. Fysioterapiajakso pitää sisällään ohjausta ja neuvontaa, aktiivista harjoittelua progressiivisesti edeten ja tarvittavia manuaalisia käsittelyitä tai teippausta. Tavoitteenani on, että jokainen asiakas oppii jotain uutta omasta kehostaan ja löytää itselleen sopivimmat keinot pitää huolta omasta kehosta ja hyvinvoinnista. Fysioterapiajakson pituus ja käyntien määrä määritetään yhdessä asiakkaan kanssa tavoitteisiin pohjautuen.

Fysioterapia käynneillä ohjaan ammattitaidolla ja yksilöllisesti juuri sinulle sopivia harjoitteita - liikettä ja lepoa sopivassa suhteessa matkalla kohti kivuttomampaa ja toimivampaa kehoa.

Ajanvaraukseen pääset tästä

"Jaana olet huippu taitava fysioterapeutti. Teet todella sydämellä työtä. Minä olen ollut asiakkaasi jo useamman vuoden ajan. Olet hoitanut minua sekä fyysisesti että henkisesti. Olen sairastanut pitkään selkä- ja jalkaongelmia. Fysioterapian avulla olet saanut minut monesti kävely kuntoon. Selkäni leikatttiin vuosi sitten ja olin välillä aivan varma, että en ikinä toivu leikkauksesta. Manuaalisen käsittelysi ja ohjaamiesi kotiharjoitteiden avulla sain toivoa ja tsemppiä ja nyt olen todella tyytyväinen selkäni kuntoon. Kiitos Jaana , olet huippu😍"

Fysioterapia-asiakas
Sari, 57v. lastenhoitaja
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.